0348-444519   |    info@vanbreukelengroen.nl Showtuin: Ambachtsheerelaan 37-B | 3481 GJ Harmelen
Gratis staal aanvragen
Kunstgras met looppad in Houten
  • Kunstgras met looppad in Houten
  • Kunstgras met looppad in Houten
  • Kunstgras met looppad in Houten

 

Tuinrenovatie in Houten

 

In de achtertuin van een woning in Houten hebben we een tuinrenovatie uitgevoerd, waar borders zijn geplaatst van stapelblokken, nieuwe bestrating en een blokhut geplaatst.
De klant heeft gekozen voor het type kunstgras Intence PU*, dat in twee stukken gelegd is. Intence is één van de best verkochte type kunstgras en is zeer gunstig qua prijs.
Wilt u weten wat het kost om uw gazon te vervangen voor kunstgras? Kom gerust bij ons kijken, wij adviseren u graag.
Wij zien u graag aan de Ambachtsheerelaan 37 b te Harmelen.

 

Kunstgras en milieu

“PU” Sterker, Lichter, Soepeler en beter voor het millieu Een van de ontwikkelingen op kunstgrasgebied is dat de latexbacking van veel producten vervangen zal worden door een PU (PolyUrethaan coating) backing.
1. Het productieproces is milieuvriendelijker. De fabricage vergt 90% minder energieverbruik (het uitharden van PU gebeurt bij een 15gr lagere temperatuur dan latex) en 30% minder grondstoffenverbruik.
2. Er is geen water nodig bij de productie waardoor er geen vervuild restmateriaal is.
3. De rollen worden lichter en hebben een blijvende flexibiliteit, waardoor dit kunst- gras het hele jaar door verwerkt kan worden, ongeacht de weersomstandigheden.
4. De vezels hechten 50% beter waardoor het loskomen van de vezels tot een minimum beperkt wordt.
5. De mat absorbeert niet meer waardoor de waterdoorlatendheid wordt geoptimali- seerd. Ook geurtjes van bijvoorbeeld huisdieren behoren hierdoor tot het verleden.
6. Recycling: De PU backing komt uit dezelfde productfamilie als de vezels (PE/PP), daardoor kunnen deze gezamenlijk worden gerecycled tot bijvoorbeeld drainage- buizen. De backing van latex is nog niet te recyclen, deze wordt als residu gestort.
7. Tot slot: Krimp wordt geminimaliseerd. Neemt niet weg dat dient te worden voorkomen bij heel warm weer tijdens de installatie te veel aan de mat te trekken. In dat geval de mat een dag laten rusten/afkoelen alvorens deze op maat te snijden. 

 


5 voordelen van EasyLawn kunstgras
17 hoogwaardige kunstgrassoorten
Meer dan 50 showtuinen in NL
Professionele kunstgras installateur
10 jaar garantie
Levering binnen 5 werkdagen
© 2022 Easylawn Kunstgras